Vilkaviškio vyskupijos šeimų savaitgalis Liškiavoje – „Pažinti ir patirti Jo širdies paslaptis…“

Birželio 7-9 dienomis Liškiavoje vyko Vilkaviškio vyskupijos šeimų savaitgalis „Pažinti ir patirti Jo širdies paslaptis…“. Į savaitgalį susirinko šeimos iš įvairių Vilkaviškio vyskupijos kampelių: Šakių, Marijampolės, Alytaus, Prienų.

Renginys prasidėjo penktadienį vakariene ir bendra malda Švč. Trejybės Liškiavos bažnyčioje, kurios metu visi pasiaukojo Švč. Jėzaus širdžiai. Vėliau vakaras virto nuotaikingu susipažinimo vakaru. Šeštadienį, toliau bandant pažinti Jėzaus širdies paslaptis, su šeimomis savo mintimis dalinosi kun. Mindaugas Martinaitis. Kol tėvai bendravo su kun. Mindaugu, vaikai turėjo galimybę ieškoti paslėpto Liškiavos lobio, dalyvaudami orientaciniame – edukaciniame žaidime, kurį vedė Reda. Po pietų vyko edukacija ,,Jėzaus širdies paveikslas“.  Visi, maži ir dideli vadovaujami keramikės Indrės iš Druskininkų, iš molio, kūrė įvairius darbelius.

Vakare vyko susitikimas su kun. Žydrūnu Kulpiu, kuris taip pat dalinosi savo mintimis, klausėsi išpažinčių, aukojo Šv. Mišias. Turėjome progą pasiaukoti ir Nekaltajai Švč. Mergelės Marijos širdžiai, nes tą šeštadienį buvo minima ir Nekaltoji Švč. Mergelės Marijos Širdies šventė. Pasistiprinę vakariene, kopėme į Liškiavos piliakalnį, kur degant laužui skambėjo dainos, akis džiugino nuostabus gamtovaizdis, tekančio Nemuno ir  Švč. Trejybės bažnyčios vaizdai.

Nepastebimai greitai išaušusį sekmadienį šeimos dalijosi patirtais liudijimais, dėkojo už galimybę visam savaitgaliui atitrūkti nuo kasdienybės ir pabūti Viešpaties prieglobstyje. Vyrai pasidžiaugė ir dėkojo vieni kitiems už atvirumą ir drąsą liudyti. Vyresnės šeimos džiaugėsi, kad auga naujoji karta ir dalinosi, kad būtent tokie susitikimai jiems padėjo perduoti vaikams tikėjimo dovaną. Jaunesnės šeimos džiaugėsi išgyventa bendryste, neįtempta dienotvarke ir susitikimais su mus aplankiusiais kunigais. Savaitgalį labai pratutino Kristinos, Evaldo ir Gitos giedojimas, bei visų įsitraukimas į bendrą liturgijos šventimą.

Savaitgalio programa baigėsi įsijungiant į Liškiavos parapijos bendruomenės švenčiamas Šv. Mišias ir skaniais pietumis. Po jų, atradusios vienos kitas, šeimos dalinosi įvairiais planais ir dideliu noru vėl susitikti.

Savaitgalį šeimoms organizavo Vilkaviškio vyskupijos šeimos centras

Nuotraukos: Evaldo Plečkaičio