Kalėdines dirbtuvėles Vilkaviškyje

2022-12-11 dieną, sekmadienį, Vilkaviškio dekanato šeimos centro komanda suruošė „Kalėdines dirbtuvėles“. Dirbtuvėles pradėjome karšta arbata ir sesers Daivos Staskevičiūtės pasakojimu apie Advento prasmę ir džiugų laukimą. Sugiedojome giesmę, užminėme keletą mįslių ir, pasiraitoję rankoves, (bei gerai nusiplovę rankas) kibome į Kalėdinius darbelius.
Lektorė-edukacijų vedėja Kristina Alkevičienė pamokė, kaip nesunkiai galime pasigaminti šventinės atributikos namuose – lydyto vaško žvakių, meduolių su Kalėdiniais papuošimais. Išbandėme įvairias žvakių liejimo technikas: sukome, lydėme, pylėme į formeles, karpėme ir klijavome, kaitinome, netgi minkėme. Kvapnusis vaškas labai maloniai atpalaidavo, ir visai nesinorėjo jo paleisti iš rankų.
Tuo tarpu, kitoje patalpoje vyko meduolių kūrimo darbai. Džiaugiamės, kad lektorė tešla meduoliams pasirūpino jau iš vakaro, todėl dalyviams beliko smagiausias darbas – minkyti, formuoti, puošti ir ragauti. Ir iš tiesų, pastebėjome, jog tešlos minkymas visai smagus užsiėmimas. Vienose ar kitose rankose tešla raičiojosi iki pat pavakarės. Dalyvių darbštumas tapo nemenku iššūkiu orkaitėms ir jų operatoriams, visgi laimei, pasiskolinta įranga ir atsakingieji puikiai dorojosi su meduolių gausa.
Nuoširdumo, gerų emocijų, nuostabos ir bendrystės niekaip neužfiksuosi, tačiau visai tai galima patirti. Kviečiame pasiryžti ir pasprukti nuo visų „reikalų“ bent per Adventą. Nenudirbsime visų darbų, nesuspėsime visko atlikti, kažkas bus negerai, kažkam bus blogai… Vis dėlto, jei sustosime akimirkai, pasaulis vis tiek nenustos suktis… O ar Jums teko gailėtis, kad galėjote skirti viena akimirka daugiau savo brangiam žmogui? Nesigailėkite, o skirkite. Bent per Adventą!

Dėkojame edukatorei Kristinai už žinias ir rūpestingumą, dalyviams už smagią nuotaiką, savanoriams už puikiai įveiktas užduotis, Vilkaviškio dekanui ir kunigams už priėmimą ir iniciatyvų palaikymą ir Vilkaviškio rajono savivaldybės administracijai už suteiktą finansavimą.
Tai buvo paskutinioji projekto „Mūsų šeimų meilės kalbos“ dalis, finansuoto Vilkaviškio r. sav. šeimos stiprinimo programos lėšomis.

Nuotraukos Luknės Kušlevičiūtės
Straipsnis Evaldo Plečkaičio